Proglas je pdometačina

08:37 05. 10. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Koliko god da se trude da se razlikuju, pisci proglasa za odbranu Kosova i Metohije žele samo jedno - to nije Kosovo u sastavu Srbije, to nije ni ispravljanje istorijske nepravde, njihova želja je isključivo politička, da svrgnu Aleksandra Vučića, saopštio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

On je ocenio da "nekoliko pisaca proglasa za odbranu Kosova i Metohije radi to skoro profesionalno, već decenijama", da njih nekoliko "ne zna čime se bavi i misle da su nevladine organizacije (NVO) i pokretači peticija, a u stvari su političari i narodni poslanici", dok su treći "stvarno iz nekih nekih NVO ili su 'slobodni' intelektualci, ali bi voleli da su neka vlast, po mogućstvu da komanduju vojskom i policijom".

"Ne bi oni ni da zauzmu njegovo (Vučićevo) mesto i da donose odluke, postavili bi nekog drugog da vodi državu, kako bi nastavili da iz prikrajka i zaklona peticija i proglasa, 'brane' Kosovo i Metohiju, jer jedino tako umeju da vode ovu borbu", ocenio je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo. (kraj) vbr/mr/dj

 
Share: