Drašković bio na drugoj strani

08:49 07. 10. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde saopštila je danas da je predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković 5. oktobra bio na suprotnoj strani, na strani Slobodana Miloševića i da zato ne čudi njegova ocena da su pobedu demokratske opozicije na izborima 2000. godine i odbranu izborne volje građana organizovali "KGB, Udbe, JSO, Zemunski klan i mafijaši".

U saopštenju SSP navodi da je Drašković 5. oktobar dočekao na vlasti u Beogradu zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije, a samostalnim izlaskom na izbore i kandidovanjem sopstvenog predsedničkog kandidata - koji je zapravo bio protivkandidat kandidatu Demokratske opozicije Srbije (DOS) - svesno ili nesvesno učestvovao u pokušaju političkog spasavanja Slobodana Miloševića.

Uz napomenu da Drašković, srećom, nije uspeo, SSP je istakla da se Drašković odavno politički sunovratio, a da su njegove današnje ocene o 5. oktobru "njegov moralni sunovrat i uvreda za sve građane koji su se čitavu deceniju devedesetih godina borili za demokratsku, slobodnu i proevropsku Srbiju". (kraj vbr/dj

Share: