Spremna sam da položim račune

14:56 18. 10. 2022. FoNet | Milica Rilak

NOVI PAZAR - Saglasna sam sa svim što kaže predsednik Aleksandar Vučić i da u Vladi i u stranci razgovaramo o svemu, imam intelektualnu slobodu i spremna sam da ispričam sve što mislim, da položim račune i odgovaram i za dobre i za loše stvari, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Suština je da je Srbija na putu ka EU, da smo potpisali sporazum o pridruživanju i da sve naše reforme i zakone u svim resorima donosimo i usklađujemo sa Evropskom unijom i naš put je da postanemo njena punopravna članica, a ne deo ruske države, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Novom Pazaru, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Mihajlović je rekla da Srbija treba da razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji, imajući u vidu da se naša država nalazi na putu ka članstvu u EU, i ponovila da je Srbija glasala za rezolucije u UN kojima se osuđuje rat, ali da, za razliku od svih zemalja Evrope, ne računajući Belorusiju, jedini nismo uveli sankcije. (kraj) is/mr/dj

Share: