Okončanje pregovora

11:18 20. 10. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar danas je u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, uz brzo okončanje pregovora.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić i Eskobar razgovarali su o aktuelnim dešavanjima u okviru procesa normalizacije odnosa sa Prištinom, mogućnostima za nastavak dijaloga i pronalaženje održivih rešenja.

 
Vučić je istakao punu posvećenost Srbije nastavku procesa dijaloga i rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma u Briselu i poštovanju međunarodnog prava.
 
U saopštenju se navodi da je Eskobar izrazio očeivanje da će se dijalog nastaviti "dinamično i konstrktivno, što je značajno kako za građane, tako i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, uz brzo okončanje pregovora". (kraj) vbr/ivt/dj

Share: