Podrška energetskoj tranziciji

22:19 04. 11. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike veoma je angažovano radi na izradi strateških dokumenata u energetici, koji će podstaći nove investicije u oblasti obnovljivih izvora energije radi smanjenja zagađenja i borbe protiv klimatskih promena, izjavla je ministarka Dubravka Đedović u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije Emanueleom Žiofreom.

Đedović i Žiofre razgovarali su o energetskoj bezbednosti Srbije, gasnoj diversifikaciji, projektima u oblasti energetske efikasnosti i podršci EU energetskom sektoru, saopšteno je iz Ministarstva. 

Žiofre je istakao da je EU posvećena podršci Srbiji, kao zemlji kandidatu za članstvo, na njenom putu ka dostizanju karbonske neutralnosti u borbi protiv klimatskih promena i najavio da će Unija podržati Srbiju da sprovede energetsku tranziciju i da osigura energetsku bezbednost.

Nastavićemo da pružamo podršku Srbiji u procesu energetske tranzicije i projektima koji će unaprediti sigurnost snabdevanja i diversifikaciju izvora, poručio je Žiofre. (kraj) vip/dal/dpv

Share: