Zemlju zarobili moćnici

15:23 18. 11. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je da je tragikomedija u kosovskom parlamentu posledica činjenice da vlast u Srbiji nema plan i da je zemlja zarobljena od moćnika koji su u strahu od gubitka glasova i vlasti, jer su uznemireni istraživanjima javnog mnjenja u kojima se vidi značajan pad podrške, saopštila je danas ta partija.

Zelenović je u pisanoj izjavi istakao da Amerika treba Srbiji jasnije i otvorenije da ponudi strateško partnerstvo, kao i da EU treba da izađe sa nedvosmislenim konceptom uključenja celog Zapadnog Balkana u punopravno članstvo, jer pitanje Kosova može da bude rešeno samo ako to predstavlja deo velikog dogovora svih na Zapadnom Balkanu sa SAD i EU.

Prema njegovom mišljenju, Srbija je u "pogrešnom vozu" i zbog toga sada čeka da se vidi šta će popis stanovništva pokazati - da li nas je 650.000 ili 850.000 manje nego pre 11 godina i da je zato potreban strateški dogovor sa SAD i EU, "kako ne bismo na sledećem popisu utvrdili da nas je za milion i po manje nego danas". (kraj) vbr/dal/dj

Share: