Žrtve tretirati jednako

22:22 25. 11. 2022. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u Beogradu Fabiana Salviolija, specijalnog izvestioca Saveta za ljudska prava UN za promociju istine, pravde, reparacija i garancija za neponavljanje (OHCHR).

Salvioli se nalazi u poseti Srbiji od 22. novembra do 2. decembra, kako bi se upoznao sa merama koje se na nivou države i društva preduzimaju na planu utvrđivanja istine o činjenicama koje su dovele do kršenja ljudskih prava tokom sukoba u regionu iz devedesetih godina 20. veka, uključujući utvrđivanje odgovornosti, reparacije žrtvama, proces memorijalizacije i garancije za neponavljanje, navodi se u saopštenju iz Daćićevog kabineta.

Daćić je naglasio važnost tretiranja svih žrtava na isti, pravedan način, s čim u vezi je izrazio nadu da će izveštaj o poseti Srbiji, koji će Salvioli predstaviti Savetu za ljudska prava Ujedinjenih nacija, doprineti rešavanju otvorenih pitanja, pomirenju i boljem razumevanju među svim narodima u regionu, kaže se u saopštenju. (kraj) dar/dpv

Share: