Protiv sankcija Rusiji

11:09 27. 11. 2022. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predlog rezolucije o uvođenju sankcija Rusiji u Narodnoj skupštini predstavlja "kukavičje jaje“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje se podmeće opoziciji sa namerom da podeli opozicione stranke i unese konfuziju među građane.

"Ne možemo argumentovano voditi raspravu o tom pitanju pre nego što Vučić u Skupštini Srbije ne upozna poslanike i javnost sa čime se to tačno Srbiji preti, odnosno zbog čega bismo morali da uvedemo sankcije Rusiji uprkos jasnim negativnim političkim posledicama koje bi taj korak mogao imati za rešavanje kosovskog problema“, rekao je Jeremić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Zemun.

"Ne deluju uverljivo priče da će ‘pasti nebo’ i da će se dogoditi katastrofa širokih razmera ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Prošlo je već osam meseci od početka rata u Ukrajini, a nijedna od pretnji s tim u vezi se do sada nije ostvarila – investitori se nisu povukli iz Srbije, niti je bilo drugih značajnih posledica“, dodao je Jeremić.

On je ocenio da Vučić podmeće kukavičje jaje opoziciji, “nažalost, uz pomoć nekih sa kojima je Narodna stranka u prošlosti sarađivala“. (Kraj) dar/bdr

Share: