Politika

Kreni - promeni

Rio Tinto važniji od građana

28. 11. 2022. 16:25 | FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Direktor kampanje Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je danas, reagujući na najavljeno povećanje cene struje i gasa od 1. januara, da se ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović više bavi pitanjem Rio Tinta i litijuma nego poskupljenjem struje i gasa, što će uticati na život običnog naroda.

Kako je saopštio Kreni-promeni, Manojlović je istakao da Đedović plaćaju građani, a ne Rio Tinto i da bi ona trebalo da bude ministarka Republike Srbije, a ne ministarka Rio Tinta.

Manojlović je ukazao da su predstavnici vlasti i brojni tabloidi isticali više puta lažnu vest da su aktivisti tražili zatvaranje svih rudnika, što je apsolutna neistina.

"Ova neistina trebalo je da prebaci odgovornost sa vlasti zbog činjenice da je energetski sistem ugrožen i da Srbija koja je ranije bila izvoznik struje i od toga imala visoke prihode, sada tu istu struju uvozi. Struju nismo uvozili i pored restrikcija čak ni za vreme bombardovanja i devedesetih godina", rekao je Manojlović.(kraj) vbr/bdb/bdr

Share: