Kosovo može zapaliti region

22:31 09. 12. 2022. FoNet | Dragica Pušonjić

BEOGRAD - Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je da "urgentna situacija" na severu Kosova može "automatski zapaliti sukobe u Srbiji, Bosni i Hercegovini (BIH) i Crnoj Gori" i naglasio kako bi bilo pogrešno da, dok traje ukrajinski rat, ovde mora da interveniše NATO, objavio je sarajevski N1.

On je ocenio da komentar ne zaslužuju izjave Beograda o "okupaciji Kosova" i pominjanje vraćanja vojske i policije na Kosovo, rekavši da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković "doliva ulje na vatru koja već gori".

"Takvi ljudi moraju biti sklonjeni pod hitno jer svojim nastupima rade pogrešan posao. Pogrešno je u ovom momentu, dok traje ukrajinski rat, i sve je veća izolacija Srbije, da se dođe (do toga) da mora intervenisati NATO. Mora se povesti racionalan razgovor Aleksandra Vučića, Aljbina Kurtija, NATO i Kontakt grupe koji zasad spavaju. Evropska unija nešto glumata. Jako je urgentna situacija i može se zapaliti region, zbog toga zaslužuje veću pažnju", naglsio je Janjić. (kraj) vip/dpv/dep

Share: