Vlast obmanjuje javnost

08:28 23. 12. 2022. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Povodom novog požara u napuštenim objektima „Sutjeska“ AD i skladištima i laboratorijama „Galenike“ u Beogradu u kojima po drugi put za 40 dana gore opasne hemijske materije, Ekološki ustanak – Zajedno pozvao je danas gradsku vlast, gradonačelnika Aleksandra Šapića i Ministarstvo unutrašnjih poslova da prestanu da obmanjuju javnost i kažu istinu.

U saopštenju za javnost, poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta ukazao je da u požaru u ulici Despota Stefana gore opasne materije kao što su antibiotici, ostaci sredstava za čišćenje, pa čak i karcinogeni rastvarači čijim sagorevanjem nastaju bojni otrovi.

Prilikom prethodnog požara 7. novembra ove godine, upozorili smo javnost da je samo pitanje vremena kada će doći do novog požara i zahtevali obezbeđenje objekata u ulici Despota Stefana koji su sve ovo vreme ostali otvoreni. Uprkos tome, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava grada Beograda i gradonačelnik Aleksandar Šapić su se oglušili o naša upozorenja i nisu preduzeli ništa, iako se radilo o nesreći koja je samo čekala da se dogodi, naveo je Jovanović. (kraj) dar/dj

Share: