SNS potrebna revizija politike

11:24 03. 01. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Demostatovo istraživanje javnog mnjenja u Beogradu pokazalo je da je ideološka homogenost Srpske napredne stranke (SNS) prilično slaba i u trendu opadanja, jer je uočena izvesna distanca glasača i simpatizera u odnosu na partiju, izjavio je glavni istraživač Srećko Mihailović i dodao da je SNS potrebna revizija politike i kadrova.

Govoreći o rezultatima istraživanja, koje je pokazalo i da bi šanse za pobedu opozicije i vladajućih stranaka na eventualnim prolećnim beogradskim izborima bile izjednačene, Mihailović je rekao da su šanse opozicije velike, ali da zavisi od njihove političke pameti i organizovanosti da li će ih iskoristiti, navodeći da se čini da sada imaju manjak i jednog i drugog.

"Opozicija ima šanse ako bi bila iole jedinstvena, ako bi imala dva, tri zajednička cilja i borila se u prvom koraku sa njihovim ostvarenjem, međutim, opozicione stranke ulaze u koaliciju sa kompletnim programom, očekujući da će njihov program preuzeti druga stranka, a to isto očekuje ta druga partija", rekao je Mihailović u emisiji Pola sata Demostata. (kraj) vbr

Share: