Važan razgovor sa Šoleom

13:26 08. 01. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, najavljujući sastanak sa Višim savetnikom u Stejt departmentu Derekom Šoleom, ocenio da je on "veoma važan čovek" i da će sa njim imati važne razgovore".

Šole će, kako je ranije najavljeno iz Stejt Dipartmenta, boraviti u Beogradu 12. januatra, nakon što prthodno poseti Prištinu "u okviru posete koja ima za cilj da podvuče trajnu posvećenost SAD miru, stabilnosti i prosperitetu na Zapadnom Balkanu".

"On nema nikoga ko mu naređuje u Stejt Departmentu, možda samo (savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD) Džejk Saliven. Reč je o veoma važnom čoveku", rekao je Vučić u intervjuu voditeljki TV Pink Jovani Jeremić.

Šole će u Beogradu sa rukovodstvom Srbije razgovarati o energetskoj bezbednosti, regionalnoj ekonomskoj integraciji i napretku ka cilju Srbije u pogledu pristupanja EU.

"On će takođe razgovarati o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i bezbednosti i njenom kontinuiranom angažovanju u dijalogu koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa sa Kosovom", navedeno je u saopštenju Stejt Dipartmenta koje je preno je portal Kosovo onlajn. (kraj) vip/bdb/bdr

Share: