Crna ovca

18:20 19. 01. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

DAVOS - Moj utisak iz Davosa je da u ovim ratnim uslovima gotovo svi o svim pitanjima moraju da misle isto, a ja sam, kao što su neki u Beogradu rekli, "crna ovca" jer je dobro da se unese i malo pluralizma i da se o nekim pitanjima misli drugačije, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle učešća na panelu Svetskog ekonoskog foruma.

Vučić je na televiziji Pink istakao da su na panelu za njega bila pitanja koja se tiču Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina, ali da on smatra da je Srbija predstavila svoju poziciju, politiku i stavove "na jezgrovit i precizan način, insistirajući na poštovanju međunarodnog javnog prava".

Na pitanje zašto je tokom prepodneva na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu sedeo u publici, u poslednjim redovima, Vučić je rekao da je sam birao gde će sedeti i da su "posle teških dana i ozbiljnih razgovora, pisanja o magarećoj klupi za njega zabava".

Nije valjda bitno gde sam seo, već šta sam rekao i kako sam zastupao zemlju, ocenio je Vučić i naglasio da je želeo da prati i prinose na tržištu obveznica na koje je Srbija danas izašla, da bi video hoće li biti zainteresovanih za ulaganja u našu zemlju. (kraj) is/ivt/dpv

Share: