Brisel shvata crvene linije

21:09 24. 01. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Briselu o dijalogu Beograda i Prištine i o evropskim integracijama Srbije sa šefom evropske diplomatije Đosepom Boreljom i izaslanikom EU za KiM Miroslavom Lajčakom, a posle sastanaka je izjavio da su njegovi sagovornici razumeli šta su naše "crvene linije".

"Razumeli su da je crvena linija Beograda članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama i da formiranje Zajednice srpskih opština ne sme da bude sporno, a Borelju sam preneo da pozicija Beograda u odnosu na rat u Ukrajini nije odraz vrednosnog opredeljenja, već refleksija na pitanje teritorijalnog integriteta Srbije, rekao je Dačić Radio-televiziji Srbije.

Dačić je naveo da su njegovi sagovornici istakli želju da se u narednom periodu ne bave svakonedeljnim konfliktima na Kosovu i Metohiji, već da se dođe do dogovora koji bi dao čvršće garancije i obezbedio mir i stabilnost, a u tom smislu su konstruktivno ocenili angažman predsednika Srbije Aleksandra Vučića. (kraj) is/bdr

Share: