Nekontrolisan uvoz mleka

11:13 31. 01. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, pozvala je danas nadležno ministarstvo da odmah uskladi uvoz mleka sa realnim potrebama tržišta, jer sa trenutnim nekontrolisanim uvozom ugrožava i ovako devastirano i uništeno mlečno govedarstvo u Srbiji.

Potpredsednik Novog DSS Zoran Sandić rekao je da je posle nestašice mleka pre par meseci, država dozvolila nekontrolisani uvoz i dovela do još većeg problema za stočare jer trenutno otkupljivači mleka, usled viška na tržištu, plaćaju stočarima sedam do 10 dinara manje po litri, što će nerentabilnu proizvodnju učiniti gotovo nemogućom i dovesti do gašenja gazdinstava koja se bave mlečnim govedarstvom.

Jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović pozvao je nadležno ministarstvo "da pošto nije prihvatilo njihov predlog da prošlogodišnju sušu proglasi elementarnom nepogodom, sada izađe u susret poljoprivrednicima tako što će povećati subvencije i osloboditi ih plaćanja astronomskih računa koji im stižu ovih dana za odvodnjavanje i navodnjavanje za 2022. godinu". (kraj) vbr/lč/dj

Share: