SNS uništava Novi Sad

14:30 31. 01. 2023. FoNet | Darko Radović

NOVI SAD - Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je danas vlast Srpske napredne stranke (SNS) da je Novi Sad, grad širokih ulica i bulevara, za deset godina pretvorila "u palanku razlokanih kolovoza, pohabanog asfalta i saobraćajnih gužvi u kojoj prioritet u budžetu imaju rekonstrukcije lokacija od posebne važnosti za gradske oce i skupi projekti".

"Da ni u 2023. godini neće biti ništa bolje govori činjenica da je prošle godine, uz finansijsku pomoć Pokrajine, na novosadske ulice potrošeno 2,2 milijarde dinara, a ove godine planirana je milijarda dinara, s tim da bi Pokrajina pomogla sa još 500 miliona, što je za 700 milona manje nego 2022", navodi se u saopštenju novosadskog odbora SSP.

Ta stranka postavlja pitanje zašto je Grad opredelio tako malo novca za održavanje oko 900 novosadskih ulica i da li je važniji kružni tok po ceni od neverovatnih 336 miliona, od rekonstrukcije Ulice Jovana Subotića, jedne od najprometnijih gradskih ulica, a koja je već duže vreme u očajnom stanju.. (kraj) dar/dj

Share: