Novinarima zabranjen pristup

13:14 18. 02. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Medijima danas nije bilo dozvoljeno da prisustvuju konferenciji srpskih intelektualaca "Srpsko nacionalno pitanje danas" koju je organizovala poslanička grupa Dveri - Patriotski blok u Skupštini Srbije, a lider Dveri Boško Obradović rekao je da su jutros obavešteni da novinarske ekipe neće moći da prisustvuju tom događaju, ali im nije rečeno zašto.

Obradović je rekao novinarima, ispred Skupštine Srbije, da su pre više od mesec dana nadležnima u parlamentu prijavili konferenciju i da su dobili sva odobrenja za njeno održavanje.

"Jutros su nas obavestili da smo dobili zabranu prisustva medija u kompletnoj današnjoj organizaciji konferencije.Ne vidim da je to normalno, čak ovo je nešto što se, čini mi se nikada nije desilo u Narodnoj skupštini da medijima bude zabranjen pristup organizaciji određenih događaja u Narodnoj skupštini. Ono što je posebno neobično jeste pitanje koje sam jutros postavio, a to je koji je smisao održavanja nekog javnog događaja ako na njemu ne mogu da prisustvuju mediji i prenesu šta se tu dešavalo", rekao je Obradović. (kraj) dar/lč/dpv

Share: