Priština obesmišljava ZSO

13:08 28. 02. 2023. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da su predstavnici privremenih institucija u Prištini pojačali propagandnu kampanju kojom nameravaju da obesmisle koncept Zajednice srpskih opština, tako što pokušavaju uporno da je svode na nivo nevladine organizacije.

U saopštenju za javnost Petković je istakao da je, međutim, jasno da Beograd, u svojim nastojanjima da izdejstvuje čvrste i pouzdane mehanizme za zaštitu položaja i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, "neće ni za jotu odstupiti od Prvog briselskog sporazuma i ostalih akata iz Dijaloga koji jasno definišu Zajednicu srpskih opština".

"Cilj Zajednice srpskih opština jeste da se zaštiti opstanak i omogući prosperitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i razume se da ona može biti uspostavljena samo na način na koji je definisana u briselskom dijalogu, dakle sa suštinskim ovlašćenjima, jer ni Beograd ni Srbi u pokrajini ne bi pristali ni na šta manje od toga", podsetio je Petković. (kraj) dar/dj

 

Share: