Bez podrške za skupštinsku raspravu

12:17 05. 03. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Zahtev četiri parlamentarne stranke – Novog DSS, POKS, Zavetnika i Dveri za vanredno zasedanje Narodne skupštine o francusko-nemačkom sporazumu podržali su samo poslanički klub Narodne stranke i samostalni poslanici Miloš Parandilović i Aleksandar Jerković, saopštio je danas lider Dveri Boško Obradović.

Zahtev za vanredno zasedanje parllamenta o francusko-nemačkom sporazumu, koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio u Briselu 27. februara, odbile su da potpišu sve poslaničke grupe vlasti i deo opozicije – poslaničke grupe Ujedinjenih oko SSP, Demokratske stranke, Zeleno-levog kluba i Moramo, kao i svi preostali samostalni poslanici u novom sazivu Narodne skupštine, naveo je u pisanoj izjavi Obradović.

Izražavajući "čuđenje ko i zašto, bez obzira da li pripada vladajućoj većini ili opoziciji, može biti protiv skupštinske rasprave o najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju danas", Obradović je ocenio da to "postaje posebno dramatično ako se uzme u obzir da je nastavak razgovora između Vučića i Kurtija planiran za 18. mart u Ohridu".

"Šta Vučić krije i planira pa je rad parlamenta ukinut do daljnjeg?", upitao je Obradović u pisanoj izjavi. (Kraj) vip/bdr

Share: