Reći ne sporazumu

22:13 17. 03. 2023. FoNet | Davor Lukač

SRB-BEOGRAD - Učesnici protestnog skupa opozicije, koja sebe naziva patriotskom, poručili su večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da, ukoliko u Ohridu pristane i potpiše francusko-nemački sporazum o Kosovu, podnese ostavku i raspiše izbore.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da se sa skupa šalje jasno upozorenje Vučiću da u Ohridu u subotu postoji samo jedno rešenje - odbacivanje sporazuma u celosti, a ako ne odbaci ultimatum, jedini čin je ostavka, pa da se vidi šta će na novim izborima građani da kažu.

Večeras postavljamo pitanje ko je ovlastio Vučića da prihvati i potpiše francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo. Nema ustavnih ovlašćenja, niti ga je narod ovlastio, istakao je Obradović, uz konstataciju da je protest vanstranački događaj, u kome su svi kao jedan, bez obzira na stranačke i ideološke podele.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović naglasio je da je Srbija kudikamo hrabrija od Vučića, koji nije smeo, niti hteo, da odbaci dokument o Kosovu, niti će to uraditi.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da vlast uvredama, klevetama i napadima na opoziciju pokušava da narodu savije kičmu.

"Ne damo vam Trepču za Rio Tinto, oltare za "Beograd na vodi". Ne dajemo svetinje za obećanja iz Brisela", dodala je. (kraj) is/dal/bdr

Share: