Brzo implementirati sporazum

16:42 29. 03. 2023. FoNet | Leposava Čolić

PRIŠTINA - Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da Sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom mora brzo da se implementira i dodao da će glavni pregovarači 4. aprila razgovarati o tome u Briselu.

“Imamo dogovor, postoji dogovor. Sve je vrlo jasno, javno za sve”, rekao je Kurti novinarima, prenosi Radio televizija Kosovo (RTK).

Iz Evropske unije je prethodno potvrđeno da je susret glavnih pregovarača Kosova i Srbije, Besnika Bisljimija i Petra Petkovića, zakazan za utorak, 4. april, u Briselu.

Navedeno je da će oni "razgovarati o narednim koracima u primeni dogovora o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije".

Kosovo i Srbija su 27. februara prihvatili Sporazum o normalizaciji odnosa na osnovu evropskog predloga, dok je 18. marta u Ohridu usaglašen Aneks za njegovu implementaciju.

Kosovski premijer Kurti je poručio da se sve tačke sporazuma moraju implementirati u potpunosti.

„Ne postoji mogućnost da se nešto sprovede, a nešto ne sprovede. Kao što ne može biti jednostranog potpisivanja Sporazuma, niti implementacionog Aneksa, ne može biti ni jednostranog sprovođenja Sporazuma“, rekao je Kurti. (kraj) dar /lč/bdr

Share: