eUprava je priorite vlade

18:48 31. 03. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Razvoj eUprave je već godinama prioritet Vlade Srbije, sa ciljem da građanima olakša ostvarivanje mnogih prava koja imaju pred organima javne uprave i ponudi im visoko kvalitetne usluge, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Emanuelom Žiofreom.

Martinović je naveo da je za Ministarstvo od velikog značaja razvoj lokalnih samouprava, posebno najugroženijih i najnerazvijenijih i ukazao da se manje opštine uglavnom suočavaju sa problemom loše lokalne putne infrastrukture, koja ne samo da otežava život građanima, već u velikoj meri utiče i na razvoj privrede u tim delovima zemlje.

On je Žiofreu predočio da je Ministarstvo nedavno dodelilo budžetska sredstva gradovima i opštinama za realizaciju različitih projekata u iznosu od 490 miliona dinara, ali da ta sredstva nisu bila dovoljna za pomoć svim lokalnim samoupravama, uprkos tome što su gotovo svi projekti bili kvalitetni i značajni za njihove građane. (kraj) is/bdr

Share: