Kurti izaziva haos

21:34 01. 04. 2023. FoNet | Velja Ilić

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije ocenila je da današnjim hapšenjem Srbina, osumnjičenog za paljenje automobila sa RKS tablama u Zubinom Potoku, kosovski premijer Aljbin Kurti pokušava da izazove haos, novu krizu i tenzije na severu Kosova.

"Nasilnim, nervoznim i iznuđenim potezima Kosovske policije koja je danas uhapsila Milovana B. u Zubinom Potoku i nastavila da maltretira Srbe na severu Kosova i Metohije, pokazuje se zapravo prava namera Aljbina Kurtija, a to je pokušaj izazivanja haosa i stvaranja nove krize", navodi se u večerašnjem saopštenju Kacelarije.

"Nije slučajno Kurti izabrao da baš danas krene da hapsi Srbe, kao što je i poziv za izdržavanje kazne Ivanu Todosijeviću tempirao pred početak razgovora u Briselu i što je nastavio da na svaki način maltretira Srbe na severu KiM, ne bi li u stvaranju krize našao opravdanje i izbegao formiranje ZSO, a zatim sebi produžio vreme na vlasti, a sve zaklanjajući se iza nekakve 'borbe protiv korupcije'", navodi kancelarija. (kraj) vip/ab

Share: