Šapiću, ostavka

08:50 11. 04. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović zatražila je danas od gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da odmah podnese neopozivu ostavku na funkciju, a od tužilaštva da pokrene krivični postupak zbog nuđenja šefa njegovog kabineta da se kompaniji Kentkart da se tender za naplatu karata gradskog prevoza "namesti".

Popović je, u pisanoj izjavi, istakla da je jasno da njegov šef kabineta Nenad Milanović nije na svoju ruku vodio pregovore i nudio Kenkartu drugi posao kao kompenzaciju a suprotno zakonu o javnm nabavkama, nego je to mogao samo uz saglasnost ili po nalogu Šapića.

Snimke razgovora objavila je Balkanska novinarska istraživačka mreža (BIRN), a Popović je ukazala da se u svakoj pristojnoj zemlji, posle takvog skandala, odmah podnosi ostavka na javnu funkciju, što znači kraj političke karijere i krivičnu odgovornost, a "svi odgovorni bi nakon ovakvih javno obelodanjenih dokaza bili na dnevnom redu odmah ujutru za samostalne i nezavisne istražne organe". (kraj) dar/dal/dj

Share: