Vlast štiti kriminalce

20:11 19. 04. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da pravosudni sistem u Srbiji ne može biti efikasan jer predsednik države Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej i poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović "štite kriminalce i šuruju, druguju i sarađuju s njima“.

Vučić je šef mafije, a ne države. Slika se sa Milanom Radoičićem, koga su relevantne međunarodne institucije, zajedno sa Zvonkom Veselinovićem, označile kao vođu organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom roba, oružja i narkotika. Ta slika je poruka pravosuđu da su oni zaštićeni i pruža im ohrabrenje da nastave sa kriminalom, rekao je Novaković na sednici Skupštine Srbije.

Novaković je kazao da je Đukanović "čistač koji pere prljave kriminalne tragove režima“ i zastupa Dijanu Hrkalović, koja je kao visoka funkcionerka MUP stala na stranu kavačkog kriminalnog klana u obračunu sa suparničkim škaljarskim klanom, i dodao da nju SNS "štiti jer postoji opasnost da bi u suprotnom mogla da progovori o kriminalu režima“. (kraj) is/bdr

Share: