Vučić da ode na sednicu Saveta bezbednosti

20:23 24. 04. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD -  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić 27. aprila mora da ode u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji, da kaže da se Srbija protivi članstvu Prištine u UN i pozove sve članice Saveta da glasaju protiv toga, jer će u suprotnom biti naneta nepopravljiva šteta Srbiji.

Vučić to mora da kaže na sednici Saveta bezbednosti, a ne novinaru Pinka ispred zgrade UN, a poziv Srbije članicama Saveta da ne glasaju za prijem Kosova u UN može biti poslednja slamka spasa da Priština ne uđe u UN, rekao je Jeremić televiziji Nova S.

Jeremić je naveo da u javnosti do sada nije bilo najave da će neko od visokih zvaničnika Srbije prisustvovati sednici Saveta bezbednosti i podsetio da je Vučić više puta rekao da se protivi članstvu Kosova u UN, iako se usmeno saglasio sa "francusko-nemačkim“ sporazumom, kojim je predviđeno da se Srbija ne protivi članstvu Prištine u međunarodnim organizacijama, od kojih je jedna i UN. (kraj) is/bdr

Share: