Normalizovan saobraćaj

23:41 19. 05. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Saobaćaj u centru Beograda i delom autoputa od Sava centra ka Nišu normalizovan je večeras oko 23 časa posle masovnog protesta "Srbija protv nasilja" u kome su danas na ulice izašle hiljade ljudi u protestnoj šetnji od Skupštine Srbije Ulicom Kneza Miloša do Gazele, blokirajući autoput u smeru ka Zagrebu i Nišu, a potom i Brankov most.

Protest je protekao uglavnom mirno, uz nekoliko sporadičnih incidenata i bez prisustva uniformisane policije, izuzev brojnih saobraćajnih patrola koje su blokirale bočne ulice i saobaćajnice kako bi obezbedile prolaz koloni.

Na čelu kolone bio razvijen transparent "Srbija protv naselja", a na začelju zastava Srbije duga nekoliko metara.

Velika grupa učesnika protesta se, prešavši Gazelu, od Sava centra uputila ka Tržnom centru Ušće i dalje preko Brankovog mosta prema centru grada.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" razvili su večeras i tri transparenta na nadvožnjaku kod hotela In, a na jednom od njih piše "Mladi ne žele rijaliti Srbiju! Mladi žele promene".

Poruka sa jednog od transparenata je i "Šta je smešno" uz koji je postavljena multiplicirana fotografija predsednika i premijerke Srbije Aleksandra Vučića i Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog koju je premijerka postavila na svoje društvene mreže pre nedelju dana kao rekaciju na protest.

Treći transparent je "Srbija protiv nasilja".

Najuporniji učesnici protesta, među kojima i aktivisti opozicionih stranaka, zadržali su se na autoputu kod Arene i hotela In, pozivajući građane da ostanu "do ispunjenja zahteva".

Na kolovozu između Sava centra i Arene je postavljeno nekoliko šatora, a policija je preusmeravala saobraćaj. (kraj) vip/mk

Share: