Urazumite Kurtija

11:15 30. 05. 2023. FoNet | Tijana Krnjaić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa ambasadorima Kvinte "izrazio veliko nezadovoljstvo i snažnu zabrinutost zbog činjenice da jedan deo međunarodne zajednice nastavlja da toleriše jednostrane poteze Prištine, koji dovode do nasilja nad srpskom zajednicom", i zatražio da urazume Aljbina Kurtija, saopšteno je posle sastanka.

To za posledicu ima sve manji broj opcija koje bi mogle da dovedu do trajnog mira i stabilnosti u regionu, ocenio je Vučić. na sastanku sa ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke i sa šefom delegacije Evropske unije.

Vučić je, kako se navodi, "upoznao sagovornike sa istinitom hronologijom događaja tokom jučerašnjeg dana u kojem je povređen veliki broj pripadnika srpske zajednice, koja se okupila kako bi iskazala nezadovoljstvo zbog upada nelegalnih Kurtijevih snaga u srpske zgrade, ali i zbog poljuljanog poverenja u KFOR koji, uprkos datim garancijama, nije zaštitio Srbe i nije sprečio nelegalno i nasilno preuzimanje opština". (kraj) vip/dj

Share: