Nema više nekažnjivosti

22:17 02. 06. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

PRIŠTINA - Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je danas za RTK da je situacija na severu Kosova trenutno mirna, navodeći da je pre nekoliko sati došlo do "zaoštravanja" situacije u Leposaviću, ali bez incidenata.

S vremena na vreme imamo demonstraciju periferne sile fašističke milicije, ali kosovska policija svojom voljom, posvećenošću i profesionalizmom dominira situacijom, kontroliše teren i uveren sam da se ove scene neće ponoviti, rekao je on.

Svečlja je u izjavi za Dukađini rekao da je "okončana nekažnjivost kriminalaca u severnom delu Kosova".

Naveo je da je većina organizatora protesta poznata policiji i Kosovskoj obaveštajnoj agenciji i dodao da će odgovor kosovskih institucija biti brz i beskompromisan.

Većina organizatora i prekršilaca zakona poznata je kosovskoj policiji i obaveštajnoj agenciji i radimo ne samo na njihovoj identifikaciji, već i na stepenu krivice i njihovoj lokaciji. Vreme nekažnjivosti na ovim prostorima je prošlo. Svako ko krši zakon, ko ugrožava policajce, građane i novinare biće izvedeni pred lice pravde, kazao je Svečlja.

Prema njegovim rečima, Kosovska policija, Kosovska obaveštajna agencija i MUP neće stati dok svi kriminalci ne budu iza rešetaka, preneo je Kosovo onlajn. (kraj) is

Share: