Vučić počeo izbornu kampanju

17:59 09. 06. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Aleksandar Vučić je, souočen sa građanskim buntom na masovnim protestima, počeo kupovinu vremena i izbornu kampanju obećanjima o povišici plata, penzija i davanjima iz budžeta, zajednička je ocena sagovornika agencije FoNet posle javnog obraćanja premijerke i predsednika države u kojem su izostale najavljene "sudbonosne odluke" za društvo i državu.

"Očekivala se 'epohalna' konferencija, a čuli smo da je Ana Brnabić spremna na ostavku, ali je ne daje, a Vučić nudi kupoprodajne ugovore raznim slojevima društva - ja vama povećanja i dodatke, vi meni svoje građanske duše, tojest glasove. To je zahuktavanje izborne kampanje", rekla je FoNetu profesorka Vesna Rakić Vodinelić.

"To je bio klasičan i tipičan predizborni nastup, propagandni nastup predsednika i premijerke, ali ne i definitvna objava vanrednih parlamanetarnih izbora", rekao je za FoNet politički analitičar Đorđe Vukadinović, ocenivši da je to kampanja za buduće izbore koji bi "definitvino trebalo da budu ove godine". (kraj) vip/ivt/ts/bdb/mk

Share: