Ko je uhapsio policajce?

13:12 29. 06. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović pitao je danas u Skupštini tražio od MUP da odgovori koja "specijalna jedinica" je uhapsila trojicu kosovskih policajaca, jer pouzdano zna da nisu ni Specijalna antiteroristička jedinica ni Žandarmerija, a ima indicije da su to uradili pripadnici Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim nuđenjem Euleksu poligrafskog ispitivanja onih koji su hapšenje obavili otkriva njihov identitet i time ih ugrožava.

On je pitao da li Ministarstvo odbrane i dalje prodaje tenkove T-55 i kojim državama, kao i koliko ih je prodato od izbijanja rata u Ukrajini i na šta se odnose 102 dozvole za izvoz naoružanja i vojne opreme.

Gavrilović je, u delu sednice predviđenom za poslanička pitanja, zatražio i odgovor na pitanje ko je korisnik sedam izdatih dozvola za uvoz robe "koja bi se mogla koristiti za izvršenje smrtne kazne, mučenje ili drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje", za šta je ona namenjena i gde je završila. (kraj) vbr/dal/bdr

Share: