Vučićeva ostavka, prelazna Vlada

15:40 05. 07. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je jedini razuman, demokratski, miran način da se izađe iz aktuelne političke krize u Srbiji ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade, formiranje prelazne vlade koja bi omogućila slobodne medije i poštene izbore i vanredni izbori na svim nivoima u narednih šest do 12 meseci.

"Tako se rešavaju političke krize svuda u demokratskim zemljama sveta. Zašto aktuelna vlast i deo prozapadne opozicije beže od izbora to je veliko pitanje i da li je odgovor u tome što su svi zajedno kod američkog ambasadora Hila, na proslavi američke ambasade, dobili instrukcije da nema izbora dok se ne primeni francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo", upitao je on u Skupštini Srbije.

Obradović je rekao da se na svim protestima koji se održavaju širom Srbije protiv nasilja i aktuelne vlasti može čuti "samo jedno jedino skandiranje i poruka, a to je 'Vučiću odlazi', eventualno uz to građani još skandiraju 'Ostavke, ostavke'". (kraj) vbr/lč/dj

Share: