Korak ka unapređenju odnosa

20:40 09. 07. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je večeras da je njegov dolazak u Beograd, odmah nakon poseta Briselu, institucijama Evropske unije i sedištu NATO, ide u prilog unapređenju i revitalizovanju političkih odnosa dve zemlje.

"Prisustvo predsednika Vučića na mojoj inauguraciji 20. maja, ministra Dačića na Samitu u okviru Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi – koji smo imali u Podgorici 27. juna, i ova moja prva poseta Beogradu, u tako kratkom vremenskom periodu, upravo idu u prilog unapređenju odnosa dve države. Revitalizacija političkih odnosa je važna za unapređenje naših ekonomskih odnosa, što ima za rezultat direktne benefite za privredu i građane“, poručio Milatović, obraćajući se zvanicama na prijemu koji je u Crnogorskoj kući u Beogradu povodom njegove posete priredila Ambasda Crne Gore.

On je podsetio da je Srbija Crnoj Gori ubedljivo najveći trgovinski partner, sa robnom razmenom od 764 miliona evra prošle godine, što predstavlja petinu ukupnog prometa roba sa inostranstvom, objavljeno je na internet stranici predsednika Crne Gore. (kraj) vip/bdr

Share: