Sporne izmene Zakona

13:34 13. 07. 2023. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Predlog izmena Zakona o planiranju i izgradnji usvojen je na sednici Vlade Srbije i ušao u skupštinsku proceduru nezakonito jer prethodno nije objavljen izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi, a Ministarstvo građevinarstva bilo je dužno da to učini do 7. marta ove godine, rekao je danas predsednik Upravnog odbora RERI Jovan Rajić.

On je na javnoj konsultaciji Regulatornog instituta za obnovljivu energiju (RERI) objasnio da su ovakvim postupanjem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture svi pojedinci i organizacije koje su učestvovale u javnoj raspravi ostali uskraćeni za informaciju o ishodu primedbi koje su podnete na predlog Zakona, odnosno, informaciju da li su prihvaćene ili odbačene i iz kog razloga.

Umesto legalne procedure na koju je ovo ministarstvo obavezano zakonom na sajtu Vlade Srbije učesnici javne rasprave obavešteni su da je Predlog zakona usvojen na sednici Vlade, i to u trenutku kada je pažnja javnosti bila usmerena na tragične događaje u maju ove gopdine, istakao je Rajić. (kraj) vip/sv/dj

Share: