Pitanja o Vulinu, Kosovu...

12:01 20. 07. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Poslanica Zeleno-levog kluba Jelena Jerinić pitala je danas u Skupštini Srbije da li je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal poslalo zahteve za dostavljanje konkretnih dokaza o umešanosti direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina u organizovani kriminal, kada i kome su ih poslali, a ako nisu kada planiraju to da urade.

"Da li ste proverili da li su postojali kontakti između članova klana Veljka Belivuka i Vulina? Da li ste proverili da je on posećivao kuću u Ritopeku, da je bunker na stadionu Partizana bio njegov i da je on tu uzgajao marihuanu? Da li ste ga pitali šta je on radio u Jovanjici", pitala je Jerinić u delu sednice za postavljanje pitanja i traženja obaveštenja.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević pitao je premijerku Srbije Anu Brnabić kada će biti smenjen Vulin kome je Ministarstvo finansija SAD uvelo sakcije jer ga sumnjiče za neka od najtežih krivičnih dela, kao što su trgovina drogom, oružjem i zloupotreba javne funkcije. (kraj) vbr/lč/dj

Share: