Opozicija na odboru, vlast zaustavlja rad

19:42 23. 07. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Samostalni poslanik i član Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i Malom Orašju i Duboni Aleksandar Olenik izjavio je danas da je siguran da će ili većina, ili svi poslanici opozicije doći na nastavak sednice tog skupštinskog tela, koji je zakazan za sutra.

"Ja znam da ću ja doći i siguran sam da će ili većina ili svi poslanici iz opozicije doći, da ćemo sesti i odlučiti da li ćemo nastaviti sednicu ili ne. U ovom trenutku ne mogu da kažem kakav će biti ishod, ali da ćemo doći sutra u 14.00 časova i da će se nastaviti sednica, to je prilično realno", rekao je Olenik za FoNet.

On je naveo da je za nastavak sednice Anketnog odbora, koja je prekinuta 20. jula, potrebno da prisustvuje sedam članova tog skupštinskog tela.

Ukazao je da sednica sutra može da bude nastavljena i ako ne dođu članovi odbora iz vladajuće većine, ali je dodao da bez njih ne mogu donositi odluke, jer neće biti kvoruma što bi zančilo zaustavljanje rada odbora. (kraj) is/lč/bdr

Share: