Protest pred Tužilaštvom

14:58 28. 07. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predstavnici opozicionih parlamentarnih partija, koji su tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", pozvali su danas građane da u subotu tokom šetnje dođu ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva (RJT) i traže odgovor o tome šta je preduzeto povodom stavljanja na američku crnu listu direktora BIA Aleksandra Vulina.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je, na konferenciji za novinare ispred RJT u Nemanjinoj ulici, da se od nadležnih i predsednika Srbije Aleksandra Vučića traži da odmah i neizostavno kažu koji je državni organ zahtevao od Ministarstva finansija SAD dokaze o krivičnim delima za koje se Vulin tereti, da pokažu dokument kojim se to traži, kao i odgovor američkog ministarstva.

Zahtevamo da se hitno sprovede istraga i da se republički tužilac Zagorka Dolovac probudi i da počne da radi svoj posao, a ako ne ona, onda Tužilaštvo za organizovani kriminal, istakao je Milivojević, nabrajajući sve afere u koje je Vulin umešan. (kraj) is/dal/dj

Share: