Ugovor za lobiranje u SAD

21:41 31. 07. 2023. FoNet | Desk FoNeta

BEOGRAD - Svega devet dana od potpisivanja ugovora sa lobističkom kućom KARV komunikejšn, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić potpisao je ugovor sa još jednim lobistom, firmom BGR Gavrment Afers, javlja danas portal Nova.rs i navodi da će Srbija, po slovu ugovora, ovu firmu platiti najmanje 600.000 dolara za godinu dana, ne računajući dodatne troškove.

Đurić je i ovog lobistu iz Vašingtona angažovao u ime Vlade Srbije, precizira portal Nova.rs i ukazuje da će firma BGR raditi sa predstavnikom srpske ambasade.

Prema dokumentaciji u koju je portal Nova.rs imao uvid, ova firma će omogućiti usluge PR i kontakte sa Vladom, tako što će obezbediti komunikaciju sa relevatnim zvaničnicima, onima koji donose odluke i medijima u Americi.

“Priroda i način izvršenja ugovora će uključivati i strateško vođenje i savetovanje i odnose s javnošću u SAD. Ovo može uključivati relevantan kontakt sa službenicima američke vlade, nevladinim organizacijama i medijima u SAD. Pored toga, može uključiti širenje informativnog materijala”, piše u ugovoru.

Navedeno je i da će BGR za ove usluge biti plaćen 50.000 dolara mesečno, odnosno 600.000 dolara godišnje, počev od 20. jula 2023. godine. (kraj) def/bdr

Share: