Za jedan mandat šest stanova

17:12 03. 08. 2023. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Gradski urbanista Marko Stojčić je preko svojih firmi stekao šest stanova od kada obavlja javnu funkciju, saopštilo je danas udruženja Naša mesna zajednica, navodeći da je podnelo prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije zbog sumnje da je Stojčić sukobom interesa ostvario dobit od 79 miliona dinara.

Ssamo mesec dana nakon što je Stojičić postao zamenik predsednika Komisije za planove, to telo je usvojilo urbanistički projekat za izgradnju četvorospratne zgrade sa više 1.700 metara kvadratnih u Vladetinoj 22 na teritoriji beogradske opštine Palilula.

"Investior je preduzeće Vladetina 22 d.o.o. čiji je vlasnik 50 dosto bio Marko Stojčić preko Instituta za savremenu arhitekturu d.o.o. Drugi vlasnik sa 50 dosto bila je kompanija Jugogradnja, a Stojčić je naknadno postao vlasnik 100 preduzća Vladetina 22 d.o.o. Urbanistički projekat za Vladetinu 22 je izradio Institut za savremenu arhitekturu d.o.o. čiji je vlasnik takođe Marko Stojčić", navode u udurženju Naša mesna zajednica. (kraj) vip/sv/mk

Share: