Dovoljno i usmeno izvinjenje

13:27 25. 08. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Ambasadi Nemačke nije stiglo nikakvo zvanično izvinjenje iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da pripadnici nemačke službe prikrivaju ubice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali je i usmeno izvinjenje dovoljno, rečeno je danas FoNetu u nemačkom diplomatskom predstavništvu.

Vučić se 23. avgusta usmeno izvinio Nemačkoj zbog Gašićevih tvrdnji.

Mi smo proveravali u proteklih 20 dana sa pripadnicima nemačke službe i dobili smo uveravanje i dokaze da ne prikrivaju te podatke. U svoje ime tražim da prihvate izvinjenje, rekao je Vučić pre dva na ceremoniji dodele stanova izbeglicama u Ovči, kojoj je prisustvovao sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žiofreom.

Gašić je prethodno na sednici Skupštine Srbije izjavio da su vlasti Srbije tražile od Nemačke da ustupi podatke o ubistvu Olivera Ivanovića.

"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju podatke", rekao je Gašić u Skupštini Srbije 21. juna.

Sledećeg dana, 22. juna, Gašić je tvrdio kako nije optužio Nemačku da štiti ubicu Olivera Ivanovića, već da je njegova izjava "preneta bez znaka pitanja" koji joj daje drugačiji smisao. (kraj) vip/bdb/dj

Share: