Otvorena fabrika u Valjevu

14:38 13. 09. 2023. FoNet | Desk

VALJEVO - Korporacija Hisense investirala je 45 miliona evra u novu fabriku za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu i zvanično počela sa radom.

Nova fabrika Valjevo 3 proizvodiće rashladne uređaje side-by-side brendova Hisense, Gorenje i Asko, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta.

Završetak radova i otvaranje fabrike su svečano obeleženi 13. septembra 2023, a ceremoniji otvaranja prisustvovali su Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, Hanson Han, CEO grupe Hisense Europe i Stanka Pejanović, potpredsednica grupe Hisense Europe. 

Početak rada nove fabrike znači angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine. Fabrika je izgrađena pored postojeće fabričke lokacije na površini od 45.000 m2, na kojoj je smeštena savremena proizvodna hala površine 30.000 m2, magacini i moderna kantina za zaposlene.

Planirana proizvodnja u novoj fabrici iznosiće 750 hiljada side-by-side aparata godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Gorenja Valjevo do 2025. godine iznositi čak 1,7 miliona aparata godišnje.

Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope – na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje.

„Meni je veliko zadovoljstvo što sam danas ovde u Valjevu i što imam priliku da prisustvujem obeležavanju još jednog izuzetno važnog dana za Valjevo, ali i za Srbiju. Hisense grupa će u Srbiji u narednom periodu zapošljavati skoro 3 hiljade radnika i to je zaista značajno. Ja sam beskrajno zahvalna Hisense grupi što na ovaj način pokazuju ogromno poštovanje i ukazuju ogromno poverenje Republici Srbiji, ali pre svega našim ljudima - njihovom kvalitetu, njihovom znanju, njihovoj vrednoći i disciplini, njihovom potencijalu da stvore zajedničku dodatnu vrednost koju ćemo odavde iz Valjeva izvoziti širom Evrope i širom sveta“, rekla je tokom ceremonije otvaranja Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Od otvaranja prve fabrike u Valjevu proizvedeno je više od 10 miliona aparata, dok je broj proizvedenih uređaja samo u 2022. godini premašio 953 hiljade. (kraj) dep/dj

Share: