Vučić brani "Rio Tinto"

18:16 20. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - "Rio Tinto" je počeo da ruši kuće, kako je i najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a rezultat svake politike našeg predsednika, i '90-ih i danas, je da Srbi završe sa srušenim kućama i u izbegličkim kolonama, ocenio je danas direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović nakon što su meštani sprečili da "Rio Tinto" poruši kuće u Nedeljicama.

"Sreća je samo što sad, umesto Srba, brani 'Rio Tinto'. A 'Rio Tinto' će proći kao svako koga je on branio", poručio je Manojlović.

Zahvaljujući meštanima, nelegalna radnja ove kompanije je zaustavljena, navodi u saopštenju Kreni-Promeni, podsećajući da "vlast nije stavila narodnu inicijativu na glasanje čime je prekršen Ustav Republike".
"'Rio Tinto' najavljuje da će poštovati sve pravne propise, a onda proba rušenje bez dozvola. Takođe se 'zaklinju' kako će poštovati ekološke standarde. Na taj način su slagali Vladu Australije, da će poštovati kulturno nasleđe, pa su srušili jedan od najstarijih spomenika civilizacije - pećine Aboridžina stare 46.000 godina. Oni su najureni iz rodne Australije, a mi ovde treba da im verujemo da će poštovati odluke naše vlade. Pa naša vlada ne poštuje sopstvene odluke. Dakle oni ne poštuju sami sebe, a mi sada, kao treba da očekujemo da će 'Rio Tinto' poštovati autoritet takve Vlade", navedeno je u saopštenju. (kraj) vip/mk

Share: