Pod opsadom 30 ljudi

13:13 24. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

PRIŠTINA - Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je danas nekoliko fotografija sa mesta napada u kojem je ubijen jedan kosovki policajac, a još jedan ranjen i rekao da se pod opsadom kosovskih policijskih snaga nalazi najmanje 30 teško naoružanih ljudi, koje je pozvao da se predaju bezbednosnim organima, piše prištinski portal Reporteri.

Na fotografijama se vide maskirani, uniformisani ljudi i automobili bez registarskih oznaka.

Kurti je danas na konferenciji za Novinare u Prištini rekao da su oni naoružani i opremljeni vojnom opremom i da se nalaze oko manastira u Banjskoj.

"Napadi na našu policiju se nastavljaju, ima najmanje 30 teško naoružanih ljudi, profesionalaca, vojske ili policajije koji su okruženi našim policijskim snagama i koje pozivam da se predaju našim bezbednosnim agencijama. Oni su ti koji napadaju našu policiju, nakon što su jednog ubili, a drugog ranili", naveoje Kurti.

On je istakao da, osim džipova imaju i blindirani automobil.

"Oni predstavljaju organizovanu formaciju koja je došla da se bori na Kosovu, ali ja ih pozivam da se predaju. Kosovo je demokratska zemlja i takva kršenja ustavnosti su neprihvatljiva”, rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

Portal Kosovo onlajn prenosid a je Kurti novinarima pokazao slike džipova bez tablica, tvrdeći da pripadaju ljudima koja su učestvovali u napadu u Banjskoj..

On je, prema izveštaju tog portala,rekao da "lica u uniforma bez oznaka predstavljaju organizovanu formaciju koja je došla da se bori na Kosovu".

Prema izveštajima medijskih ekipa sa terena, selu Banjska je nemoguće prići bliže od par kilometara jer su prilazi zatvoreni i pod policijskom je blokadom, a iz pravca sela se sporadično čuje pucnjava. (kraj) vip/mk

Share: