KP:Ubijena tri napadača

17:01 24. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

PRIŠTINA - Kosovska policija potvrdila je danas ubistvo tri osobe, odgovorne za napad u kojem je jedan policajac poginuo, prenosi RTK na albanskom.

Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i razne opreme, saopštila je policija.

U se izveštaju navodi da je tokom policijskih akcija u stanu koji su koristili napadači pronađena logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra.

Prema zvaničnim informacijama sa terena potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, kao i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača, navodi KP.

Kao posledica napada, jedan kosovksi policajac je lakše povređen.

Policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, u rejonu sela Rudare, uhapsile četiri osobe kod kojih je zatečeno nedozvoljeno posedovanje radio aparata, i sumnja se da su povezani sa kriminalnim grupama, pa će protiv njih biti preduzete pravne radnje u koordinaciji sa pravosudnim organima.

Na području sela Banjska, kako je saopšteno iz Policije, i dalje je napeta bezbednosna situacija, a napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju se istim intenzitetom, u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa.

Policijske akcije se odvijaju prema planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u samoodbrani na napade usmerene na policijske službenike, čiji su životi ugroženi, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija nastavlja da poziva kriminalne grupe da se predaju pravosudnim organima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti.

Uviđaji lica mesta se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, uključujući Policijski inspektorat Kosova, navodi se u saopštenju. (kraj) is/ivt

Share: