Nalog za ubijanje Srba

13:50 28. 09. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je bio izdat nalog da se u akciji u Banjskoj 24. septembra "ne vraćaju dok ne pobiju sve Srbe".

On je rekao da je Srbija došla do pouzdanih informacija, dokaza i fotografija, kao i reči zaštićenih svedoka, o tome šta se događalo 24. septembra u Banjskoj, i naveo da je Bojan Mijailović "hladnokrvno i mučki ubijen nakon što je bio lakše ranjen, pao na zemlju i predao se".

"Tako bespomoćan je ubijen i overen u glavu od strane kosovske policije", istakao je Petković na konferenciji za novinare i dodao da je ključno da međunarodna komisija i stručnjaci sa srpskim patolozima pogledaju tela i izvrše obdukciju. 

Petković je na konferenciji za novinare rekao da se krije i informacija da je albanski policajac stradao od eksploziva, a ne da ga je neko ubio.

Euleks nije učestvovao u istrazi kosovske policije, jer je kosovska policija želela da sakrije određene dokaze i istinu, koja glasi da su Srbe hladnokrvno i mučki ubili, izjavio je oPetković.

On je dodao da toga dana Vojska Srbije nije bila ni u povišenom stepenu borbene gotovosti i da Priština plasira laži kako bi pokazala vezu između lokalnih Srba i Vojske Srbije, "jer ta veza ne postoji".

Petković je rekao da je jedini zahtev Beograda da Kfor bude prisutan na severu Kosova i Metohije i da se kosovska policija povuče iz opština na severu. (kraj) is/and/dj

Share: