Sačuvaćemo mir

23:34 12. 10. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras građanima Srbije "da ne brinu i da mirno spavaju jer srpski brod sigurno plovi" i dodao da ne veruje da će biti uvedene sankcije protiv građana Srbije.

Verujem da ćemo uspeti da sačuvamo mir. Zahvaljujući snazi naše države, naše vojske - da je mnogo slabija odavno ne bismo imali mir, već bi mnogi preduzimali akcije protiv nas. Ne verujem da će postojati bilo kakve sankcije protiv naših građana. Ako bude neko želeo bilo kakve mere da donosi, a vidim da je velika navala iz zemlje i inostranstva, donosiće ih protiv mene, tako da ljudi ne moraju da brinu, oni ništa neće osetiti ni što se tiče viza, ni što se tiče životnog standarda, rekao je Vučić u emisiji "Prva tema", na TV Prva.

Vučić je rekao da je za Srbiju važno da pokuša da nastavi dijalog, iako suštinskog dijaloga nema, jer ga Priština neće i ne želi i pozvao je predstavnike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da izađu sa inicijativama za što brže organizovanje izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije. (kraj) is/lč/dal

Share: