Poštovati slobodu pojedinca

11:35 16. 10. 2023. FoNet | Vera Barišić

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Jakov Milatović apelovao je na nadležne organe da preduzmu sve neophodne aktivnosti kako bi se osigurali zakonski preduslovi za održavanje popisa stanovništva i njegovi rezultati učinili nespornim, prenele su danas Vijesti.

Milatović je pozvao i verske lidere, političke partije, nacionalna veća, nevladin sektor i medije da svojim delovanjem i rečju poštuju slobodu svakog pojedinca da se, bez pritiska, izjasni o svojoj nacionalnoj, verskoj i svakoj drugoj pripadnosti.

Milatović je to saopštio na pitanje Vijesti da li je primereno da verski lideri, političke partije, nacionalna veća, NVO i mediji vode kampanje za popis i govore ljudima kako treba da se izjasne i da li ih time potcenjuju, te kako komentariše to što patrijarh Porfirije poziva vernike SPC, od kojih se mnogi do sada nisu izjašnjavali kao Srbi, niti mnogi od njih ne govore srpski, da se tako izjasne na popisu, uključujući i njega, kao predsednika Crne Gore, koji je vernik i pretprošle sedmice javno saopštio da je Crnogorac. (ktraj) vbr/dj

Share: