Satnica prema Vučiću

21:24 18. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanević

KRAGUJEVAC - Veliki školski čas se ove godine ne održava prema satnici koja je usvojena još 1964. godine i od tada su se menjale mnoge vlasti, ali nijednoj do sad nije palo na pamet da se usudi da donese ovakvu odluku, poručio je danas predsednik kragujevačkoj odbora Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić povodom promene satnice manifestacije.

Lokalna vlast je htela da se satnica prilagodi obavezama predsednika Aleksandra Vučića, ali da li ima nešto preče u Srbiji 21.oktobra, nego biti sa Kragujevčanima i pokloniti se senima nevino stradalih Kragujevčana, rekao je Jekić o odluci da moleban počne u 10 sati umesto u 10:30, a Veliki školski čas u 10:30 umesto u 11 sati.

Ako neko sve ovo zna nikad nije smeo ni da pomisli da nešto što traje blizu šest decenija sme da dira, a to je da Veliki školski čas počinje tačno u 11 sati, traje 45 minuta koliko i jedan školski čas, rekao je Jekić, naglašavajući da su kragujevački đaci na streljanje u Drugom svetskom ratu izvedeni u 11 sati, što je decenijama unazad poštovano u odavanju pošte streljanim đacima. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: