SSP: Milijarde bez obrazloženja

12:08 21. 10. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde (SSP) ukazala je danas da je budžetom Republike Srbije za 2024. godinu na ime projekta Expo 2027. predviđeno 22,6 milijardi dinara, a da Ministarstvo finansija nije navelo na koji način, za šta i sa kojim ciljem će taj novac biti utrošen, iako je to zakonska obaveza.

"Naprednjačka vlast planira da u naredne četiri godine ukupno potroši više od 90 milijardi dinara za ovaj projekat. Iako zakoni drugačije nalažu, za taj projekat nemamo studiju opravdanosti, kost benefit analizu, niti bilo koju drugu analizu ili plan koji bi pokazali opravdanost projekta", navodi u saopštenju SSP.

Poslanik poslaničke grupe Pravac Evropa – SSP, PSG, Preokret, Sloga dr Vladimir Obradović postavio je pitanje ministru finansija Siniši Malom 13. septembra i nije dobio odgovor u roku od 30 dana koji je određen Poslovnikom, navodi SSP, ističući da je isto pitanje postavio ministru Malom tokom javnog slušanja u Narodnoj Skupštini, "ali sem populističke priče, nikakav dokument ni dalje nije stavljen javnosti na uvid". (kraj) vip/mk

Share: